Истанбул – Църквата на 1-вото число

Църквата на 1-вото число

Църквата на 1-вото число

ЕКСКУРЗИЯ ДО ИСТАНБУЛ – ГРАД НА ДВА КОНТИНЕНТА
С ПОСЕЩЕНИЕ НА ЦЪРКВАТА НА ПЪРВИОТО ЧИСЛО С ВЪЛШЕБНИТЕ КЛЮЧЕТА

 

3 дни / 2 нощувки
30.04-02.05.2020
ЦЕНА: 149 лв

1 ден- 30.04.2020
Отпътуване в 05:30 ч от Бургас, ул.Булаир. Преминаване на границата през ГКПП Малко Търново-Дерекьой. Пътуване през Турция. Почивка по пътя. Около обяд пристигане в Истанбул и настаняване в хотел 3* в квартал „Лалели” или „Аксарай“ в близост до историческия център. Свободно време или мероприятия срещу доплащане.

– Екскурзия до азиатската част на Истанбул с посещение на пеещите фонтани в МОЛ Watergarden Istanbul. Ще имате възможност да наблюдавате светлинното шоу на пеещите фонтани – красива хореография на вода, светлина, лазерни ефекти и музикално шоу. Продължаваме към МОЛ ЕMAAR, където може да посетите най-новия аквариум с подводна зоологическа градина, със 7 различни тематични сектора с над 20 000 морски обитатели и земноводни от 200 вида, включващи подводният стъклен тунел, галерията с риби, скали и водопади, Царството на крокодилите, островът на пингвините, Горската секция включва – змии, паяци, игуани, хамелеони, пирани и много други. (за допълнително плащане).
Нощувка.

2 ден- 01.05.2020
Закуска
09:00 Посещение на Църквата Света Богородица Посещение на Църквата на първото число /срещу допълнително заплащане/: „Църквата на първо число”, както я наричат повечето хора или църквата с ключетата се посещава от хиляди хора от цял свят на всяко първо число от месеца. Те си купуват до входа на църквата т.нар. „сребърни” и „златни” ключета – всяко по 1 TL., които символизират желанията на хората. С този ключ символично се отключват иконите в църквата и хората си пожелават желание. Някои от посетителите влизат в подземната крипта, за да получат и светена вода от малък извор, други стоят и чакат, за да получат благословията на гръцки православен свещеник и осветят своите ключета. Условието е, че ако се сбъдне желанието на човек, той трябва да върне ключа в църквата – отново на първо число на месеца и може да си вземе нов ключ с ново желание. Но връщането на ключа е задължително при сбъдване на желанието. А хората, които връщат ключетата, са стотици! Панорамна обиколка с автобус на гр. Истанбул /срещу допълнително заплащане/ – разглеждане на историческият център на града – Синята джамия (само отвън), площад „Хиподрума” с трите обелиска, византийската базилика „Св. София” (само отвън), преминаване по моста над Златния рог, преминаване в азиатската част на града по въжения мост над пролива Босфор – чудо на строителната техника, фото – пауза край Босфора. Обиколката продължава с посещение на българската желязна църква „Свети Стефан“, намираща се на брега за залива Златен рог. Връщане в хотела. Свободно време или по желание (срещу доплащане) посещение с местен екскурзовод на византийската базилика „Св. София“ (с входна такса) – построена от Константин Велики през 4 век и реконструирана от Юстиниан през 6 век. След обяд по желание * (срещу доплащане при мин. 15 човека) посещение на небостъргача „Сапфир”– най-високата жилищна сграда в Европа. След завършването й в края на 2009 г.,сега тя се извисява на 64 етажа със 174 апартамента от 22 различни типа от 120 до 1100 кв.м. Освен жилищни имоти комплексът съдържа и търговски център от 34 хил. кв.м, голф игрище, фитнес център, СПА с плувен басейн и обществени зони. На последният етаж има панорамна площадка с ресторант и 4D кино. Ще имате възможност да се качите до панорамната площадка откъдето се открива невероятна гледка към града и Босфора в 360 градуса. Уникалното приключение се допълва с възможност да се включите в SkyRIDE – 4D изумителна симулация за полет с хеликоптер над Истанбул. Връщане в хотела. По желание* (срещу доплащане) вечеря в ресторант с турска шоу-програма /куверта включва програма, вечеря и 2 напитки по избор/или вечеря на кораб по Босфора /куверта включва трансфер, вечеря, програма и неограничена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки/. Нощувка.

3 ден: Закуска.
09.00 ч. Отпътуване за България, по пътя Посещение на МОЛ ФОРУМ Истанбул, и възможност за  посещение на аквариума „Sea Life”, представящ на площ от 8000 м2 над 10 000 вида морски животни, включително и 2,5-метрови тигрови акули – входна такса 15 евро. Възможност за „Fly Ride” шоуто, където под формата на 4D кино за 15 минути ще направите полет над цяла Турция, за да видите природните и исторически обекти. Ако желаете, можете да направите само полет с хеликоптер над Истанбул и да влезете в дворците, да прелетите над и под Босфорските мостове. 

Отпътуване за град Люлебургаз. Свободно време за разходка в центъра на градчето.
Отпътуване за България. Късно вечерно пристигане в Бургас, Поморие, Несебър и Слънчев бряг.

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
–    Транспорт с лицензиран автобус от Бургас.
–    Всички пътни и магистрални такси.
–    2 нощувка със закуски в хотел 3*
–    Посещение на „Църквата на първото число“.
–     Посещение на българската църква „Св. Стефан“

–    Посещение на град Люлебургаз
–    Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с лимит 5000 € за лица до 69 години

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
–    Екскурзия до азиатската част на Истанбул с посещение на пеешите фонтани в МОЛ Watergarden Istanbul и МОЛ EMAAR (с възможност за посещение на аквариума) – 15 евро;
–    Разходка с яхта по Босфора – 18 евро;
–    Доплащане за отпътуване от Слънчев бряг, Несебър и Поморие – 10 лева