РЕЗЕРВАТ СРЕБЪРНА – КОНСТАНЦА, ПЕРЛАТА НА РУМЪНИЯ

Констанца

Екскурзия в Румъния – Констанца 2 дни – 1 нощувка, 95 лв


Дата 02-03.11.2019 г

2 дни – 1 нощувка
Цена: 115 лв
Основан от Траките, преминал през римска и византийска власт, давал подслон и на български ханове, познал дори Симеон Велики, превърнат от османците в столица на вилает и най-силната им крепост на Дунав, а след освобождението съгласно неизгодния за България Берлински договор оставен във владение на Румъния, върнат на България едва през 1940 г. Силистра е град с богата история и героично минало. Днес освен историческите реликви, Силистра е известен и с биосферния резерват за водоплаващи птици като къдроглав пеликан, балка белочела гъска, патици, мустакат синигер, голяма бяла чапла, ням лебед, малък корморан и др.
Кюстенджа /Констанца/ се смята за най-стария непрекъснато обитаван град в Румъния. ОСнован в началото на VI в. пр.н.е. при Великата гръцка колонизация от заселници на малоазиатския град Милет и първоначално носи името Томи.
Пристанището е използвано от гърците за търговия с местното население – гети, скити и келти, което води до разцвет на Томи през III в. пр.н.е. Дълго време доминиран от ОДриското царства, през 29 г. пр.н.е. градът е завладян от римляните. Тук прекарва в изгнание последните 8 години от живота си известнният римски поет Овидий.
ПРОГРАМА
1 Ден: 07:00 ч Отпътуване за Силистра, основан в далечната 106 г, когато по нареждане на император Траян на територията на града е разквартируван XI Клавдиев легион.
ЩЕ ПОСЕТИМ:
-Националният архитектурен резерват «Дуросторум — Дръстър — Силистра»
– Археологическият музей, римската гробница, св.св. Петър и Павел он 1860 г
– Музеят на естествознанието и езерото Сребърна
Свободно време и нощувка в хотел 3 *
2 ден: Закуска и отпътуване за Констанца – Скритата черноморска перла на Румъния с 26 вековна история и архитектюрни шедьоври от различни епохи.
ЩЕ ПОСЕТИМ:
– Площада на Овидий с музея на архитектурата
– Музея на мозайките
– Музей на народното творчество
– Джамията на Махмуд II
– Базиликата св. Антоний Падуански
– Храмът Св.Св. Петър и Павел и Казиното
– Свободно време за обяд и Отпътуване за Бургас

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА: Транспорт с лицензирани транспортни средства, 1 нощувка със закуска в Силистра и водач.
ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:, входове за посещаваните обекти,разходи от личен характер.